søndag den 18. juli 2010

Jeg elsker ricotta!

Ricotta bliver ofte beskrevet som en italiensk form for hytteost. En meget forkert sammenligning, synes jeg, for ricotta er en af de mest alsidige oste, jeg har mødt. Da jeg i sidste uge var i Italien stiftede jeg bekendtskab med Trentinos version af ricotta - som topping på en laber hjemmelavet pasta fra restaurant Montebaldo. Perfekt kogt tagliatelle vendt med oliven, bittesmå dadeltomater, ristede pinjekerner, basilikum og lokal økologisk olie. Jeg var i himlen.

Så da jeg nogle dage efter skulle vende næsen hjemad, måtte jeg et smut forbi Alpe di Garda, et lokalt cooperativ højt oppe i bjergene over Gardasøen (Via Provinciale 1, 25010 Tremosine). Her kan du købe alle de lækre specialiteter fra området - også frisk, ubehandlet mælk og yoghurt, som du tapper direkte fra en automat ned i flasker. Så kan Arla godt gå hjem med deres 'korteste vej fra ko til køleskab'! Derudover bugner hylderne med kød, skinker, pølser, marmelader, honning, olier og alt andet, du har brug for i et norditaliensk køkken.

I indkøbskurven røg parmesanost, en fast, moden gedeost, den lokale formaggio di Tremosine i både en røget version og en med trøffel. Og så valgte jeg altså at tage chancen og lade SAS fragte en stor, frisk ricottaost hjem. Den overlevede turen - og landede (kun lidt deform) på mit køkkenbord. Her blev til både morgenmad (Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør) og frokost (Ricottadip med brøndkarse og pinjekerner). Og lur mig om ikke jeg bruger det sidste ost på at genskabe den foromtalte pastaret til aftensmad. En hel dag med ricotta... Uhm! Herhjemme kan du købe en fantastisk ricottaost hos Spaghetti Martelli.
___________________

Er du ny ved Komfuret? Så først og fremmest velkommen. Husk, at du kan abonnere på indlæg ved at klikke på rss-feed-feltet i spalten til højre. Øverst i spalten kan du også melde dig til som fast læser - det er altid rart at se, hvem der læser min blog :-) Efterlad gerne en kommentar, hvis et indlæg har inspireret dig. Du er også altid velkommen til at maile på kristineskomfur (at) gmail (dot) com - jeg vil elske at høre fra dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails