mandag den 27. juni 2011

Egg fried rice (egg flied lice)


Nogle dage er det, jeg har brug for, hele min middag i én skål. Eksempelvis når det er tennistid, og Nadal-Del Potro skal passes lige omkring spisetid. Sådan var det i dag.

Jeg elsker stegte ris med æg, men det er sjældent, jeg liiige har en gang kolde ris stående. Så i dag  kogte jeg dem på forhånd, hvilket naturligvis gjorde menuen til en mere tidskrævende proces, end det ellers ville have været. Efter at have googlet cirka 20 forskellige versioner af egg fried rice, besluttede jeg mig for at lave min egen variant - der tilgodeså både de smage, jeg elsker, og det jeg havde i køleskabet.

Det er nemt at skifte ud, hvis der er noget, du ikke er vild med. Så hvis du som min ven Bolette ikke kan tåle chili, kan du komme fintstrimlet ingefær i retten i stedet. Gulerødder vil også være en velkommen tilføjelse. Og rødløget kan du nemt skifte ud med forårsløg.

Men, men, men - her er mine 'egg flied lice', som de ville sige i Østen.

Til 1 person
2 sammenpiskede æg
1/2 rødløg skåret i tynde strimler
1,5 dl frosne ærter
150 g tigerrejer
1 tsk tørrede chiliflager
2 dl kogte ris
2 spsk neutral olie

Marinade:
1 spsk riseddike
1 spsk lys soya
1 tsk ristede sesamfrø
1 tsk sukker

1 håndfuld peanuts

Varm olien op i en wok eller en stor sauterpande, men pas på den ikke bliver rygende varm. Kom æggene i og lad dem stege i 30 sekunder, mens du rører dem rundt med en palet og deler dem op. Kom rødløg ved og steg videre i 1 minuts tid. Hæld ærter ved, lad dem få varmen og kom derefter rejer og chiliflager i panden. Steg et par minutter og hæld risene i. Steg dem, til de har fået varmen og hæld derefter marinade over. Vend alting godt sammen og kom peanuts i.

___________________
Er du ny ved Komfuret? Så først og fremmest velkommen. Husk, at du kan abonnere på indlæg ved at klikke på rss-feed-feltet i spalten til højre. Øverst i spalten kan du også melde dig til som fast læser - det er altid rart at se, hvem der læser min blog :-) Efterlad gerne en kommentar, hvis et indlæg har inspireret dig. Du er også altid velkommen til at maile på kristineskomfur (at) gmail (dot) com - jeg vil elske at høre fra dig.

3 kommentarer:

  1. Jeg lavede dine stegte ris som hurtig restemad, men havde hverken rejer eller nødder, og måtte bruge almindelig soya og vineddike til marinaden. Til gengæld tilføjede jeg lidt majs. Det blev meget velsmagende og godt, selvom rejer og peanuts helt klart ville have sat prikken over i'et!

    SvarSlet
  2. Super fint billede :) Jeg har tildelt dig en blogaward, som du kan se på min side :)

    SvarSlet
  3. Mums - det ser bare lækkert ud :) -mette

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails