fredag den 22. januar 2010

Madtrends i 2010

Waitrose har netop udgivet deres årlige liste over det kommende års hotteste madtrends. Det er interessant at se, at især finanskrisen har sat sine tydelige spor på listen; både lokal mad, rester og delemad har ramt listen. Et tegn på, at vi begynder at tænke mere over, hvor vi får vores mad fra, og hvad vi gør med det, der er tilbage efter festen.

Apropos rester vil jeg gerne henlede din opmærksomhed på et fantastisk initiativ. Stop spild af mad er en dansk organisation, skabt af Selina Juul, der arbejder for at minimere spild af mad ved blandt andet at formidle kontakt mellem restauranter og herberger for hjemløse. Det er et nødvendigt samarbejde, som du kan hjælpe med at udbrede. Næste gang du levner mad på tallerkenen eller fadet på en restaurant, så spørg tjeneren, om de har nogle hjemløse ved bagdøren, de giver maden til. Eller fortæl dem om Stop spild af mad, som du selv kan læse meget mere om ved at klikke her.

Nåmen, tilbage til Waitroses liste over madtrends i 2010:

1. Gaderestauranter
2. Vildt
3. Nye fisketyper på bordet
4. Superlokal mad
5. Fryserens comeback
6. Delemad
7. Koreansk mad
8. Spise hjemme
9. Sund mad på farten
10. Istanbul

Læs mere om listen her.
___________________

Er du ny ved Komfuret? Så først og fremmest velkommen. Husk, at du kan abonnere på indlæg ved at klikke på rss-feed-feltet i spalten til højre. Nederst i spalten kan du også melde dig til som fast læser - det er altid rart at se, hvem der læser min blog :-) Efterlad også gerne en kommentar, hvis et indlæg har inspireret dig, efterladt tvivl eller blot inviterer til et par ord - jeg vil elske at høre fra dig. Du er også altid velkommen til at maile på kristineskomfur (at) gmail (dot) com.

1 kommentar:

  1. Alternativt kan man jo også bare spise op, hvis man vil undgå madspild.

    Thomas

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails